Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση κεραμοσκεπής: Ερωτήσεις κι απαντήσεις (3)





Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση κεραμοσκεπής σε μεγάλη γκάμα και πολύ καλές τιμές μπορείτε να βρείτε στο 2310 428900.


Δείτε τα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:


Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης: Ερωτήσεις κι απαντήσεις (2)


8. Πώς γίνεται η τοποθέτηση σε περίπτωση μονής ανακλαστικής επιφάνειας;

Αν η ανακλαστική επιφάνεια μπει έτσι ώστε να βλέπει προς τα πάνω θα δουλέψει με ανάκλαση,αν βλέπει προς τα κάτω θα δουλέψει με χαμηλή εκπομπή.
Άρα η δουλειά μας θα γίνει έτσι κι αλλιώς.

Όταν λοιπόν βλέπει προς τα κάτω θα έχουμε αποτέλεσμα αντίθετα με ότι υποδεικνύει η διαίσθηση κι αυτό γιατί όπως εξηγήσαμε η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση κεραμοσκεπής δουλεύει με διπλό μηχανισμό.

Μάλιστα είναι προτιμότερο να κοιτάει προς τα κάτω η ανακλαστική επιφάνεια γιατί δεν ρυπαίνεται και μπορεί να διατηρήσει τη λειτουργικότητα της για πολύ περισσότερο χρόνο.

Προσοχή όμως!

Αν μπει οριζόντια βλέποντας τη θερμομόνωση στο επίπεδο του ταβανιού θα ειναι άχρηστη γιατί δεν θα υπάρχει ελεύθερος αέρας μπροστα από την ανακλαστική επιφάνεια.

Έτσι η ανακλαστική επιφάνεια σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει αναγκαστικά να βλέπει προς τα πάνω με τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο να ρυπανθεί και να αχρηστευθεί γρήγορα.


9. Μπορούμε να αποδώσουμε μια θερμική αντίσταση R στην ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης;


Όχι αν πρόκειται για απλό ανακλαστικό φράγμα και κάτι πολύ λίγο αν έχουμε και στρώσεις φυσαλίδων.

 Αλλά η θερμική αντίσταση που χρειαζόμαστε είναι πολλαπλάσια και δεν κρίνουμε την ανακλαστική μόνωση μ' αυτό το κριτήριο.


10. Άρα οι στρώσεις με φυσαλίδες είναι άχρηστες;


Ακριβώς!

 Είναι κοπανιστός αέρας κυριολεκτικά που πωλείται για τη συγκεκριμένη χρήση  μόνο και μόνο επειδή υπάρχει τελεια άγνοια του αντικειμένου της ανακλαστικής μόνωσης. 

Δεν μιλάμε για ανακλαστική μόνωση αλλά για ανακλαστικό φραγμα που σταματάει τη ακτινοβολούμενη θερμότητα αλλά όχι τη μετάδοση της θερμότητας με αγωγή. 

Σε μια περίπτωση που θα χρειαστεί κάποια στρώση που να εμποδίζει τη συμπύκνωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί - μεταλλικά κτίρια π.χ. - αλλά για για στέγες θα τα βρείτε μόνο στην Ελλάδα.

 Στην Ελλάδα όπου χρησιμοποιούνται ακόμα εύφλεκτα υλικά στις μονώσεις στεγών....


Για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής σε μεγάλη γκάμα και πολύ καλές τιμές τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου