Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ελαστομερή σφραγιστικά υλικά / μαστίχες για στεγανοποίηση αρμών διαστολής (3)








Ελαστομερή σφραγιστικά υλικά / μαστίχες Fosroc για στεγανοποίηση αρμών διαστολής θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Δείτε τα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:

Ελαστομερή σφραγιστικά υλικά / μαστίχες για στεγανοποίηση αρμών διαστολής (2)



Οι αρμοί διαστολής κτιρίων υπολογίζονται από τον μελετητή μηχανικό και βέβαια στον υπολογισμό αυτό υπεισέρχεται η συμπεριφορά του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού.

Έτσι οι αρμοί αυτού είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το τι θα δικαιολογούσαν οι μετακινήσεις λόγω θερμοκρασιακών διαφορών.

Oι αρμοί διαστολής που αφήνουμε όταν ρίχνουμε γαρμπιλομπετόν ή τσιμεντοκονίες για κλίσεις,επιπεδώσεις κλπ θα πρέπει να έχουν επαρκές πλάτος / εύρος ώστε να μην αστοχεί το σφραγιστικό υλικό.

Ένας αρμός π.χ. πλάτους 1cm σε μια ταράτσα θα αστοχήσει γιατί δεν υπάρχει κανένα υλικό σφράγισης με μετακινησιμότητα τέτοια που να μπορεί να τον καλύπτει αξιόπιστα. 

Χρειάζεται μεγαλύτερο πλάτος για να μπορεί το υλικό να μη στρεσάρεται ανοίκεια,να μη χρειάζεται μετακινησιμότητα μεγαλύτερη από το 25% - αν και θεωρητικά υπάρχουν υλικά με διπλάσια μετακινησιμότητα.

Είναι βασικό το σφραγιστικό υλικό να  προσφύεται μόνο στις παρειές του αρμού και όχι στη βάση του για να μη δημιουργούνται δυσμενείς εντατικές καταστάσεις που δεν μπορεί να αντέξει.

Για το βάθος μιλώντας θα πρέπει να είναι ίδιο με το πλάτος αν το τελευταίο δεν ξεπερνάει να 10mm.
 Όσο το πλάτος μεγαλώνει ο λόγος πλάτος/βάθος θα τείνει προς το 2.

Το μεγάλο μέτωπο πρόσφυσης δεν είναι απαραίτητα καλό. 
Εκτός από το αχρείαστο ξόδεμα του ακριβού σφραγιστικού,δημιουργούνται υψηλές τάσεις που μπορούν να ξεκολλήσουν το υλικό.
 Συχνά θα χρειαστεί ένα κορδόνι πολυαιθυλενίου για να ρυθμίσει το βάθος σωστά.

Οι παρειές θα πρέπει να είναι καθαρές,στεγνές και συνεκτικές.
 Συχνά θα χρειαστεί κάποιο αστάρι προετοιμασίας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει υδροστατική πίεση ή οι τάσεις προβλέπονται να είναι μεγάλες. 
Κάθε σφραγιστικό υλικό συνοδεύεται από το δικό του αστάρι ή αστάρια.


Η εταιρεία μας έχει στην γκάμα της σιλικόνες,πολυουρεθανικά και πολυσουλφιδικά υλικά αλλά πιστεύει ότι το μέλλον ανήκει στα MS Polymers και γι αυτό συνεργάζεται με τη Fosroc που είναι κορυφαία στο είδος.


Όλα τα ελαστομερή σφραγιστικά υλικά / μαστίχες για στεγανοποίηση αρμών διαστολή θα τα βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου