Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Φεγγίτες στέγης / οροφής: Τι είναι; Σε τι διαφέρουν από τα παράθυρα στέγης;








Για φεγγίτες στέγης / οροφής Velux και Fenstro στις καλύτερες τιμές της αφοράς,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Μην παραλείψετε επίσης να ρίξτε μια ματιά εδώ:

Φεγγίτες στέγης vs παράθυρα στέγης / οροφής Velux: Που μοιάζουν - που διαφέρουν (2)


Οι φεγγίτες στέγης / οροφής - θα τους συναντήσετε επίσης και σαν φεγγίτες εξόδου ή φεγγίτες σοφίτας - είναι στην ουσία ένα μικρό και φθηνό παράθυρο στέγης που χρησιμοποιείται όμως μόνο σε ακατοίκητες σοφίτες για αερισμό και φυσικό φωτισμό.

Δεν παρέχει τα εχέγγυα εκείνα που θα του επέτρεπαν να χρησιμοποιηθεί σε χώρους διαβίωσης: καλή υάλωση,υψηλή ενεργειακή απόδοση, επαρκή ηχομόνωση,στεγανοποίηση και θερμομόνωση.

Oι  φεγγίτες στέγης / οροφής χρησιμοποιούνται επίσης για έξοδο και πρόσβαση στη στέγη και σαν μέσο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι φεγγίτες δεν βγαίνουν σε πολλές διαστάσεις σαν τα παράθυρά στέγης.
Οι βασικές διαστάσεις που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι:


- 45 x 55cm

- 45 x 73cm

- 48 x 90cm

- 85 x 85cm


O τελευταίος φεγγίτης είναι ένας κατ' εξοχήν φεγγίτης άνετης εξόδου μιας και οι υπόλοιποι δεν είναι ότι το καλύτερο για όσους έχουν παραπανίσια κιλά ή κινητικά προβλήματα.

Είναι πολύ βασικό να σέβεται κανείς τις επιτρεπόμενες κλίσεις για τη χρήση των φεγγιτών.

Οι φεγγίτες στέγης / οροφής Velux και Fenstro για παράδειγμα είναι κατάλληλοι για κλίσεις από 20 ως 60 μοίρες που σημαίνει από 36% ως 173%.

Αν μπουν σε μικρές κλίσεις θα δώσουν προβλήματα, κυρίως ως προς τη στεγανοποίηση.
 Ένα λάθος που γίνεται συχνά και φέρνει αχρείαστες προστριβές.

Κανονικά οι εταιρείες εμπορίας δεν πρέπει να πουλάνε προϊόντα για ανεπαρκείς κλίσεις,πρέπει να παίρνουν το θέμα αυτό πάνω τους.

Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν μια σειρά από συστάσεις για μερικά κατά τεκμήριο αξιόπιστα συνεργεία τοποθέτησης αλλά η τελική ευθύνη επιλογής ανήκει πάντα στον πελάτη.

Στο επόμενο μέρος θα δούμε μερικές ακόμη βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο είδη.


Για φεγγίτες στέγης / οροφής Velux και Fenstro στις καλύτερες τιμές καθώς και για παράθυρα στέγης,φωτοσολήνες και κουπόλες,τηλεφωνήστε  μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου