Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Ανακλαστική μόνωση ταράτσας: Ποια είναι η αλήθεια;Για ανακλαστική μόνωση ταράτσας ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης: Όλη η αλήθεια (3)
Η ανακλαστική μόνωση ταράτσας είναι μια πονεμένη ιστορία που βασίζεται σε κάποιες αλήθειες και σε πολλά ψέματα.

Τα λευκά χρώματα που επενδύουν μια ταράτσα έχουν μια εγγενή θερμοανακλαστικότητα. 
Δηλαδή ανακλούν το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας και επιτρέπουν μόνο σε ένα κλάσμα της να τα προσπεράσει και να θερμάνει τις κάτω από αυτά στρώσεις υλικών με τελική συνέπεια την αύξηση της θερμοκρασίας στον υποκείμενο χώρο.

Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει πολύ μια αμόνωτη ταράτσα και λίγο μια καλά μονωμένη.

Άρα δεν είναι το ίδιο πράγμα σε όλες τις περιπτώσεις.

Όσον αφορά τους εξωτικούς προσδιορισμούς και τα μυστικά συστατικά των χρωμάτων αυτών - σε μια προσπάθεια μαρκετίστικης διαφοροποίησης - μπορούμε να πούμε πως πολύς λόγος γίνεται για το τίποτα.

Ένα λευκό,οικονομικό χρώμα σε ακρυλική ή υβριδική βάση θα κάνει την ίδια δουλειά με το ακριβό εξωτικό.

Προσέξτε λίγο και την περίπτωση της ρύπανσης. 
Τα χρώματα που προορίζονται για ανακλαστική μόνωση ταράτσας ρυπαίνονται γρήγορα από σκόνη και ατμοφαιρικούς ρύπους στα αστικά περιβάλλοντα οπότε η ανακλαστικότητά τους πάει περίπατο.

Είναι καταχρηστικό να χρησιμοποιούμε τον όρο θερμομόνωση ή μόνωση μιας και δεν μπορούμε να αποδώσουμε στα θερμοανακλαστικά χρώματα μια μετρήσιμη θερμική αντίσταση R.

Άρα να κάνουμε ανακλαστική μόνωση ταράτσας με θερμοανακλαστικά χρώματα ή δεν υπάρχει νόημα;

Yπάρχει νόημα όταν έτσι κι αλλιώς πρόκειται να κάνουμε μια στεγανοποίηση, οπότε και συμφέρει να την κάνουμε με κάποιο υλικό ανακλαστικό.
Επίσης όταν υπάρχει ήδη στεγανοποίηση σκούρου χρώματος και κακή ή ελλιπής θερμομόνωση, μια οικονομική ανακλαστική μόνωση ταράτσας μπορεί να κάνει μεγάλη δουλειά.

Συμβουλεύουμε να μη ξοδεύετε πολλά χρήματα για το λόγο αυτό,να δίνετε το βάρος στη συμβατική θερμομόνωση και μόνο όταν συντρέχει κάποιος από τους ανωτέρω λόγους να προχωράτε σε μια ανακλαστική μόνωση με οικονομικά,λευκά υλικά.

Ξεχάστε δε τους φαιδρούς ισχυρισμούς κάποιων τυχάρπαστων ότι μπορούμε να γλυτώσουμε μεγάλα ποσά με την ανακλαστική μόνωση ταράτσας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου