Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής: Τι προσέχουμε!Για θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής με αξιόπιστα υλικά και τεχνογνωσία,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:


Μόνωση - στεγανοποίηση κεραμοσκεπής / στέγης (2)Το που θα τοποθετηθεί η θερμομόνωση μέσα στο σύστημα της στέγης θα είναι αυτό που θα ορίσει αν η στέγη μας είναι θερμή ή ψυχρή:Αν η θερμομόνωση μπει κάτω από τα κεραμίδια,στο επίπεδο της κλίσης, η σοφίτα θα είναι μονωμένη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος μόνιμης διαβίωσης.

 Αυτή είναι η θερμή στέγη που εξοικονομεί πολύτιμο χώρο για διαβίωση.

Αν η θερμομόνωση γίνει στο επίπεδο του δαπέδου της σοφίτας θα έχουμε τη λεγόμενη ψυχρή στέγη.


Τι είδους θερμομόνωση;

Αν και υπάρχει κάποιος σκεπτικισμός για τα ινώδη υλικά όπως ο πετροβάμβακας,αυτά είναι τα πιο κατάλληλα υλικά για τη θερμομόνωση μιας στέγης / κεραμοσκεπής γιατί πρώτιστο μέλημα μας είναι η ασφάλεια και ασφάλεια σε μια ξύλινη στέγη σημαίνει δύσφλεκτα ή άφλεκτα υλικά.

Κάτι πληροφορίες που συνδέουν τον πετροβάμβακα με καρκίνο είναι ανυπόστατες και φαιδρές.

Ρίξτε εδώ μια ματιά στα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας:Καλό είναι βέβαια να συνδυάζουμε τον πετροβάμβακα με ένα φράγμα υδρατμών που εκτός από τον προφανή ρόλο του μπορεί να παίξει και τον ρόλο φράγματος των ινών.

Και αν δεν πείθεστε για τον πετροβάμβακα, υπάρχει και ο πιο φιλικός από πλευράς διαμόρφωσης ινών ορυκτοβάμβακας:
To πάχος καλό είναι να είναι μεγάλο,πάνω από 10cm σε κάθε περίπτωση και ακόμη μεγαλύτερο από ότι προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί.

Η θερμομόνωση θα πρέπει να προστατεύεται από τυχόν διείσδυση  νερού με μια καλή μεμβράνη κεραμοσκεπών:


Για θερμομόνωση στέγης / κεραμοσκεπής, τηλεφωνήστε τους ειδικούς στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – ΜΒΑ – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου