Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπών: Αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις! (2)
Για στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπών θα βρείτε τις κατάλληλες λύσεις στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Ρίξτε μια ματιά στο 1ο μέρος αυτού του άρθρου εδώ:Στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπής: Αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις! (1)3. Οι μεμβράνες μπορούν να μπουν πάνω σε πέτσωμα - θα πρέπει όμως να αναφέρει ρητά ο κατασκευαστής ότι είναι κατάλληλες για τη χρήση αυτή - ή μπορούν να μπουν πάνω από τους αμείβοντες τεντωμένες ή με μια μικρή κρέμαση.

Δεν είναι όλες οι μεμβράνες κατάλληλες για να μπαίνουν πάνω σε πέτσωμα.

Πολλές από αυτές δημιουργούν το φαινόμενο της τέντας και παίρνουν νερό όταν είναι τοποθετημένες έτσι.

Απλά η επιφανειακή τάση του νερού γεφυρώνει τους πόρους στο ημιδιαπερατό φιλμ της μεμβράνης - μιλάμε στην περίπτωση αυτή μόνο για αναπνέουσες μεμβράνες. 

Το άγγιγμα όμως στο υπόστρωμα μπορεί να σπάσει την επιφανειακή τάση του νερού και το τελευταίο να διεισδύσει προς τα κάτω.

Αν βάλουμε μια μεμβράνη πάνω σε πέτσωμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε και επιτεγίδες για να μπορούν να φεύγουν τα τυχόν διεισδύοντα νερά.

Αν βάλουμε μόνο τεγίδες, τα νερά θα παγιδεύονται στις τεγίδες και δεν θα έχουν από που να φύγουν εκτός και αν ανοίξουμε διόδους στο κάτω μέρος των τεγίδων.

Σε κατασκευές χωρίς πέτσωμα, η αποστράγγιση επιτυγχάνεται με την κρέμαση που λέγαμε πριν, αρκεί η μεμβράνη να μη μπαίνει απ' ευθείας πάνω στο θερμομονωτικό υλικό.

Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει  επίσης να χρησιμοποιηθούν επιτεγίδες.

Κάποια από τα παραπάνω σημεία φαίνονται προφανή αλλά κάποια άλλα καθόλου μιας και αποτελούν συχνότατη βάση για καταστροφικά λάθη τοποθέτησης.


Για στεγανοποίηση στέγης / κεραμοσκεπών με τα καλύτερα υλικά, τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου