Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Στεγανοποίηση αρμών υπογείου με υδροδιογκούμενα και PVC waterstops (3)Για στεγανοποίηση αρμών υπογείου με υδροδιογκούμενα και PVC waterstops,τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη - για ιδέες,προτάσεις,πληροφορίες και ενδεικτικές τιμές.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα προηγούμενα μέρη αυτού του άρθρου εδώ:

Στεγανοποίηση αρμών υπογείου με υδροδιογκούμενα και PVC waterstops (2)Στεγανοποίηση αρμών εργασίας / κατασκευαστικών 

Ένας τέτοιος τυπικός αρμός είναι αυτός μεταξύ εδαφόπλακας και τοιχίου.

Η στεγανοποίηση μπορεί να γίνει είτε με υδροδιογκούμενα είτε με PVC waterstops. 


Βασικές επιλογές της εταιρείας μας

1. Μπεντονιτικά υδροδιογκούμενα waterstops Quellmax με ή χωρίς επιβράδυνση διόγκωσης.

2. Πολυμερικά,υδροδιογκούμενα Supercast SW της Fosroc

3. PVC waterstops της Fosroc


Στεγανοποίηση αρμών διαστολής

Εδώ δεν χρησιμοποιούμε ποτέ  υδροδιογκούμενα waterstops αλλά μόνο μηχανικής δράσης όπως  PVC waterstops της Fosroc με κεντρικό βολβό, τύπου Hydrofoil ή Rearguard.

Το πρωτεύον είναι να γίνει η σωστή επιλογή του waterstop που θα καλύψει με επάρκεια την εκάστοτε περίπτωση.

Όχι ήσσονος σημασίας όμως είναι και η σωστή τοποθέτησή τους, πράγμα που για τα PVC waterstops μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση.

Τα  PVC waterstops της Fosroc έχουν πλευρικές,ενισχυμένες οπές για να μπορούν να δένονται εύκολα και σταθερά πάνω στους σιδηροπλισμούς ή στους αποστάτες και να μένουν στη θέση τους με ακρίβεια κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης.

Για τα υδροδιογκούμενα waterstops Quellmax Supercast SW υπάρχουν κόλλες με βάση MS Polymers όπως η Tekaflex MS40 που μπορούν να τα κολλήσουν εύκολα και με ασφάλεια όπως υπάρχουν και μηχανικές διατάξεις εγκιβωτισμού τύπου συρμάτινου κλωβού που καρφώνονται με ειδικά μπετονόκαρφα.

Για στεγανοποίηση αρμών υπογείου με υδροδιογκούμενα και PVC waterstops,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη - για ν βρούμε την πιο ενδεδειγμένη λύση για την περιπτωση σας


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου