Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Στεγανοποίηση αρμών υπογείων κατασκευών με waterstops (1)Για στεγανοποίηση αρμών υπογείων κατασκευών με υδροδιογκούμενα ή PVC waterstops,καλέστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.Ρίξτε πρώτα μια ματιά στα παρακάτω άρθρα:Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας (2)

Στα υπόγεια έργα το περισσότερο νερό  μπαίνει από τους αρμούς είτε αυτοί είναι εργασίας είτε διαστολής.

Για το λόγο αυτόν χρησιμοποιούμε στους αρμούς διάφορα είδη από waterstops για τη μόνιμη στεγανοποίηση τους.

Οι αρμοί διαστολής αφήνονται στα μεγάλων διαστάσεων έργων για να μπορούν να απορροφούνται οι μετακινήσεις των δομικών στοιχείων από τις αυξομειώσεις των θερμοκρασιών χωρίς να σπάνε σε μη ελεγχόμενα,απρόβλεπτα σημεία.

Οι αρμοί διαστολής έχουν σαν αποστολή τη μείωση ή την εξάλειψη των ρωγμών και αφορούν ολόκληρο το κτίριο και δεν πρέπει να συγχέονται με τους αρμούς συστολής / ελέγχου που έχουν περισσότερο αισθητικό χαρακτήρα και σχετίζονται με τις ορατές επιφάνειες. 
Οι τελευταίο δεν έχουν σχέση με τα waterstops αλλά μόνο με σφραγιστικά υλικά.
 
Από την άλλη οι κατασκευαστικοί αρμοί ή αρμοί διακοπής εργασίας είναι αυτοί που αφήνονται για πρακτικούς λόγους όταν για διάφορες αιτίες πρέπει να διακοπεί η σκυροδέτηση η οποία και θα συνεχιστεί είτε την επόμενοι μέρα είτε αργότερα.

Στους κατασκευαστικούς αρμούς δεν έχουμε απόσταση ανάμεσα στα σκυροδετημένα σε διαφορετικές φάσεις μέρη,απλά δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί μονολιθικότητα χωρίς τη χρήση βοηθημάτων. 
Αν δεν χρησιμοποιηθεί κανένα βοήθημα,τότε είναι σίγουρο ότι ο κατασκευαστικός αρμός θα πάρει σε κάποια φάση νερό.

Για τους αρμούς διαστολής και διακοπής εργασίας θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιήσουμε κάποιο waterstop.

Με αυτό ακριβώς το αντικείμενο θα ασχοληθούμε στα επόμενα μέρη αυτού του άρθρου έτσι ώστε στο τέλος η ορθή επιλογή τους να καταστεί σχεδόν προφανής.


Για  στεγανοποίηση αρμών υπογείων κατασκευών με διάφορα waterstops,συμβουλευτείτε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου