Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Πλαστικά φρεάτια αποχέτευσης: Τι είναι; Πώς λειτουργούν; (1)








Πλαστικά φρεάτια αποχέτευσης σε πολλά μεγέθη κι εκπληκτικές τιμές θα βρείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

 Καλέστε για να σας υποδείξουμε τον πλησιέστερο συνεργάτη μας στην περιοχή σας.


Ρίξτε πρώτα μια ματιά εδώ:

Πλαστικά φρεάτια με σχάρες και καπάκια




Τα πλαστικά φρεάτια είναι ισχυρές,κυβικού σχήματος κατασκευές που αποτελούν το πιο βασικό εξάρτημα σε ένα σύστημα διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων σε οικόπεδα και κατοικίες.

Διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών ανάλογα με τον όγκο των νερών και την έκταση της επιφάνειας που είναι προορισμένα να εξυπηρετήσουν.


Παρακάτω αναφέρονται τα βασικά μεγέθη που υπάρχουν μόνιμα σε στοκ:

- 20 x 20cm

- 30 x 30cm

- 40 x 40cm

- 55 x 55cm


Tι ακριβώς δουλειά κάνουν τα πλαστικά φρεάτια αποχέτευσης;

Τοποθετούνται στα πιο χαμηλά σημεία του οικοπέδου,εκεί που όπως είναι αναμενόμενο λιμνάζουν τα νερά. 

Αποτελούν δηλαδή υποδοχείς των επιφανειακών νερών τα οποία και με κάποιο υπόγειο σύστημα σωληνώσεων ή επιφανειακό σύστημα αποστραγγιστικών καναλιών οδηγούν είτε σε κάποιο τοπικό αποχετευτικό σύστημα ή σε κάποιο τοπικό ρέμα ή τέλος σε κάποιο σημείο του οικοπέδου όπου δεν αποτελεί πρόβλημα τόσο για το υπόψη οικόπεδο όσο και για τα παρακείμενα.

Το πάνω μέρος των πλαστικών φρεατίων καλύπτεται από μια σχάρα ή ένα κάλυμμα / καπάκι ανάλογα με τον ακριβή προορισμό του.

Μέσα στο φρεάτιο εισέρχονται τα νερά μαζί με χώματα και φερτά υλικά που κατακάθονται στον πυθμένα του.

Άρα εκτός από την συλλογή των επιφανειακών νερών - από βροχή ή πότισμα κλπ - τα πλαστικά φρεάτια δρουν και σαν παγίδες φερτών υλικών.

Αυτό το χαρακτηριστικό τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο να κρατιέται καθαρό και λειτουργικό το υδραυλικό σύστημα απομάκρυνσης των νερών το οποίο χωρίς τα πλαστικά φρεάτια θα μπορούσε να φράσσει συχνά από τις συσσωρεύσεις των φερτών υλικών.

Αυτό όμως σημαίνει επίσης ότι έχουμε την υποχρέωση να τα ελέγχουμε και τα τα καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα ιζήματα που δημιουργούνται.


Τέλος του 1ου μέρους


Για πλαστικά φρεάτια υψηλής ποιότητας εμπιστευθείτε την ποιότητα Stamplast. Τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη - για περισσότερες πληροφορίες και τιμές.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM
 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου